Den som vässar vargars tänder..

image81är titeln på den senaste boken som jag läst, men även titeln på den mörkaste och svartaste historien som jag har stött på.

Handlingen kretsar kring ett tvillingpar, Yannis och Sonya. Tillsammans är de nyinflyttade i en svensk småstad vid havet och har startat upp ett litet café. Innvånarna i staden tycker inte att syskonen sticker ut närmvärt. Yannis är väldigt charmig och tilldragande, Sonya däremot ser mycket äldre ut och är mer tillbakadragen. Det folk reagerar på är att syskonen bor tillsammans och inte verkar ha något vidare umgänge än varandra. De gäster som kommer att stå tvillingarna närmast är en ensamstående mamma med en dotter. Människorna i byn har ingen aning om att de kommer att bli brickor i det kusliga spel som pågår mellan syskonen . De vet heller inte vad som hände i tvillingarnas barndom som har fått dem att bli så sjukligt hämndlystna och besatta av varandra.

Romanen är helt klart läsvärd även om läsningen av den nästan känns olustig och otäck. Är man sugen på en lättsmält chick-lit är inte detta rätt bok men är man beredd på att ge sig ut på en psykologisk resa som visar vad barndomen kan sätta för spår i en männsiskas psyke så har man hittat rätt på bokhyllan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback