3:dje advent

3:dje advent..Inte klokt att det bara är en vecka kvar till julafton! Har ingen aning om vart december har tagit vägen?? Men gissar på att julstämningen inte har infunnit sig eftersom det har varit sjukt mkt att göra på jobbet (och mer lär det bli) och att det gråa och trista vädret har gjort sitt. Lever på hoppet och tror att det ändå kommer bli snö på julafton..

Hittills har det varit en jättebra helg. I fredags stressade jag hem från jobbet och hoppade in i duschen. Sedan var det dax att träffa Labbe och Lina. Planen var att gå ut och äta tillsammans. Men istället var vi hemma hos Labbe och drack glögg och vin. Lyssnade på musik och tjötade. Men efter ett tag blev vi jättehungriga, tyvärr var klockan för mycket då för en matbit så det fick bli kebab istället :)

Efter att vi hade stillat hungern tog vi en en sväng på hotellet. Medelåldern var hög och det var inte många vettiga människor ute. Men vi hade kul ändå :)

I lördags åkte jag och Jenny till Jönköping. Hade inte så mycket förhoppningar på att hitta julklappar men dagen flöt på hur bra som helst. Lyckades hitta en parkering nära ingången och trots att det var mycket folk så köpte jag och Jenny färdigt alla våra julklappar. Det är bra att vi köper så många tillsammans för då är det lite lättare att komma på bra presenter.

I dag, söndag, har jag städning på schemat. Måste ju få det lite julfint hemma :) ska även skriva julkort och börja slå in julklappar. Får se hur mkt som hinns med.

Fotlös!


image99

I lördags var jag mamma och jenny på den 80-tals inspirerade musikalen, Footloose.

Footloose var en fartfylld föreställning med högt tempo och många dansnummer. Energin sprudlade från dansarna och musiken var medryckande. I huvdrollerna kunde man se Peter Johansson (Ren), Anna Sahlene (Jennie) och såklart ögongodiset  Måns Zelmerlöv. Måns har ju en riktig helylle image och verkar vara en svärmorsdröm, men i föreställningen spelar han Tommy, en hårdkokt karaktär med skäggstubb och skinnjacka. 

Storstadskillen Ren flyttar med sin mamma till släktingar i en liten håla på landet när pappan överger familjen. I byn lär han känna den rebelliska prästdottern Jennie. Jennie är tillsammans med en värstingen och motorcykelkillen, Tommy. Ren är van vin storstadspulsen men i byn , där fest och dans är förbjudet, blir livet sig inte riktigt likt.

Hits som man känner igen är "Let´s here it for the boy", "Holding out for a hero" och "Footloose".

Desperate housewife?


Nja desperat vill jag väl inte kalla mig..måndagsångesten till trots! Men har fått många hemmasysslor gjorda idag trots att jag slutade sent. *klappar mig själv på axeln*

Har kört en massa maskiner med tvätt, väntar på att sista tvätten ska torka. Har även strykt, röjt undan här hemma, diskat och bakat. Provade ett helt nytt recept som jag hittade på internet. Pepparkakscheesecake. Det blir spännande att prova på onsdag då det är dax för mig att stå för det traditionella onsdagsfikat.

image98

Stardust..

image96Stardust, som jag precis har sett tyckte jag var en underbar saga med inslag av äventyr och fantasi. För att göra den ännu mer tindrande, är sagan kryddad med kärlek och romantik.

I den här filmen spelar bland annat Robert de Niro, Michelle Pfeififfer och Claire Danes.

När huvudpersonen Tristan och hans älskade Viktoria ser en strålade stjärna falla i ett kungarika bortom tid och rum lovar Tristan Viktoria, att hämta stjärnan som en födelesdagspresent till henne. Om han kommer tillbaka med stjärnan på hennes födeledag ska hon gifta sig med honom.

Jakten på stjärnan leder till hisnande äventyr för Tristan. Han är inte ensam om att leta efter stjärnan utan stöter på äregiriga prinsar, pirater med en förkärlek för kvinnokläder och galna häxor , besatta av evig ungdom. Men jakten leder även till att han får reda på sanningen om sin egen bakgrund.

Filmens motto är att kärleken kan dyka upp rakt framför ögonen på dig, och inte där du tror att du ska finna den.

"Ett brustet hjärta får inte en stjärna att stråla.."

image97

Adventstider..

Ojoj..tiden går så fort att man knappt hinner med!

Det är inte klokt att det redan är december. Idag har jag städat lägenheten och adventspyntat med ljusstake och stjärnor i fönstrena. Det är så mysigt när man är ute igår i vintermörket och ser ljus lysa överallt.

November sprang som sagt förbi i en rasade fart. Att tiden har gått så fort tror jag mycket beror på att man har så fullt upp på dagarna. Jobbet går i 120 km/ h. I

början av månaden var vi i malmö, det känns som en evighetsedan. Det var en jättemysig helg. Kan inte tro att vi faktiskt satt på uteserveringar mitt i natten, inlindade i filtar, men ändå, det är knappatst något man skulle vilja göra nu i december rusket.

Hoppas hoppas att det kommer lite snö till jul!!

Shoppade lite kläder igår som jag tänkte kan komma till använding på någon av julfestligheterna. De var verkligen inte min vanliga stil, en tunika i 70-tals stil, lite bohemisk och ribbstickade leggings till..jaja man måste ju förnya sig lite ibland ;)

I november hade vi även återträff för alla som gick ut nian för 10 år sedan. Det var en väldigt märklig kväll..märklig men rolig.

Var även ute och åt grekisk mat med jobbet. Det var en trevligt!

Nu ska jag åka och köpa adventskalendrar til mig och Henke. Hur ska man annars veta när det är julafton??

image95
så här glad var jag på högstadiet reunion!