En festlig månad..

Oj nu var det ett bra tag sedan jag skrev någonting här på bloggen.

Tror att jag ska försöka sammanfatta denna månad, oktober, som lider mot sitt slut.

Om jag väljer ett ord för månaden så får det bli kalas, för precis som juli så är oktober den månad då min och henriks familj och vänner fyller år.

Månaden inledes med namnsdagskalas för Jenny. Hon bjöd på väldigt gott fika och för att fira hennes dag fick hon grå stickade vantar av oss. Samma helg var vi hos Henriks syster Katarina, som fyllde år. Där fick vi smaska i oss god marängswisch. Hemska möss hade smitit in i Kattas garderob och tuggat i sig massa kläder så av oss fick hon presentkort på H&M så hon kan göra lite nya inköp.

Sedan var det min älsklings tur att fylla 24 år! På morgonen grattade jag med frukost på sängen och paket såklart :) Av mig fick Henke en hårtrimmer och en tröja. Sedan hade vi kalas för hans och min familj. Vi bjöd på pajer, sallad och bröd. Det blev ett lyckat kalas men lite trångt i lägenheten med gäster som barn och hundar!

Helgen efter fyllde mamma år. Jag och Jenny ordnade ett litet kalas för henne på födelsedagen med paket, blommor och fika. Sedan hade mamma kalas för resten av släkten dagen efter. Av oss fick mamma, helkroppsmassage, duscholja och body peeling.

Denna helgen fyller Henriks pappa år. Vi har köpt en bok om kultbilar till honom.  Även Louise fyller år nu. Men hon ska få sina paket när vi åker till malmö nästa helg.

I tisdags var jag på trav tillsammans med alla jobbarkompisarna. Vi använde våra "ha kul pengar". Resan var faktiskt oväntat lyckad. Först fick vi en guidad tur runt stallområdet, titta in i stallarna, och se på en film som visar hur man spelar. Sedan åt vi god mat i restaurangen samtidigt som vi spelade. Jag vann faktiskt tre gånger!! Även om det bara var småsummor så var det roligt ändå :) Det är verkligen en helt annan sak att spela på trav i verkligheten än att bara se det på tv.

I helgen är jag även hundvakt vilket har gjort att det har blivit en massa promenerande. Har kommit på att det är toppen med en hund som tvingar en att gå ut även om det är regn och rusk ute. Jag och Labbe gick fårarundan med Pyret, den lilla vovven. När vi var ute och traskade blev det kolsvart i skogen men vi hittade ut som tur var :)

   image94   

Skugga..

Har precis läst ut den senaste boken, skriven av en av mina favoritförfattare, Karin Alvtegen.

image92Skugga, som är titeln på boken, inleds med ett dödsfall. När en ensam åldring som inte verkar ha några anhöringa dör, utlöser detta en rad händelser. Gammla minnen väcks till liv och fasansfulla hemligheter förs fram i ljuset. Det visar sig att den bortgångna, Gerda Persson, har böcker signerade av nobelpristagaren Axel Ragnerfeldt gömda i frysen. Hur har de värdefulla böckerna hamnat hemma hos henne? Varför har hon testamenterat sin kvarlåtenskap till en ung man, Kristoffer Sandeblom, som inte ens känner till hennes namn? Vad finns det för samband mellan denna man, en lite i skymundan arbetande dramatiker,och den berömde nobelpristagaren?...

På omslaget av boken kan man läsa att boken är "en grym historia om medaljens baksida och det pris som vissa människor är beredda att betala för att uppnå odödlighet."

Jag tycker att denna bok bjöd på intressant och gripande läsning. Författaren är mycket duktig på att beskriva människans djupa och mörka sida. Hon ger en mycket målade och detaljerad beskrivning av människans psyke. Boken levde dock inte riktigt upp till min favorit bland Alvtegens böcker, nämligen Svek, som är en av de bästa böckerna som jag har läst.

powerstart på helgen...

En aktiv helg inledde jag tidigt i lördags. Gick upp tidigt och läste tidningen. Sedan var det dags för ett hårt träningspass med Body Pump kl nio på morgonen. Efter var vi tre träningstjejer samt sara med syster och åt frukost på torgstallet. Mysig och fräsch start på helgen :)

Dagen fortsatte med ett besök i Borås. Passade på att shoppa lite. Blev en blårandig luvtröja och två linnen från J.C, en röd och en svart längre tee från Gina tricot och en vit tröja samt trosor från lindex.

På kvällen var Kenny o Hanna hemma hos oss. Vi spelade sällskapsspel. Det var väldigt jämnt men tyvärr vann andra paret. Från köra en revanchmatch snart!

I söndags var jag mamma o Jenny på bokmässan. Det är alltid lika roligt! Jag köpte en bok till Henke om flygplan och Kajsa Ingmarssons nya bok till mig själv. Ett roligt inslag i mässan är att det finns så många trevliga gratisgrejer som man kan plocka till sig oxå som tärningar, planch på Thåström, vykort och cd-skivor.