Skugga..

Har precis läst ut den senaste boken, skriven av en av mina favoritförfattare, Karin Alvtegen.

image92Skugga, som är titeln på boken, inleds med ett dödsfall. När en ensam åldring som inte verkar ha några anhöringa dör, utlöser detta en rad händelser. Gammla minnen väcks till liv och fasansfulla hemligheter förs fram i ljuset. Det visar sig att den bortgångna, Gerda Persson, har böcker signerade av nobelpristagaren Axel Ragnerfeldt gömda i frysen. Hur har de värdefulla böckerna hamnat hemma hos henne? Varför har hon testamenterat sin kvarlåtenskap till en ung man, Kristoffer Sandeblom, som inte ens känner till hennes namn? Vad finns det för samband mellan denna man, en lite i skymundan arbetande dramatiker,och den berömde nobelpristagaren?...

På omslaget av boken kan man läsa att boken är "en grym historia om medaljens baksida och det pris som vissa människor är beredda att betala för att uppnå odödlighet."

Jag tycker att denna bok bjöd på intressant och gripande läsning. Författaren är mycket duktig på att beskriva människans djupa och mörka sida. Hon ger en mycket målade och detaljerad beskrivning av människans psyke. Boken levde dock inte riktigt upp till min favorit bland Alvtegens böcker, nämligen Svek, som är en av de bästa böckerna som jag har läst.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Åh jag har också sett att den kommit ut, men ännu inte hunnit läsa.
Skall du till Lisa på 25 års fest?

2007-10-02 @ 12:39:25
Postat av: Sofia

Det dumma är att Lisas fest är på samma dag som Henriks pappa fyller år så jag vet inte riktigt hur jag ska göra än. Ska du på festen?
Kram!

2007-10-02 @ 16:40:43
Postat av: Johanna

Det hade varit roligt, men det är som sagt lite mycket just nu. Går kanske om du går för det är roligt när alla träffas

2007-10-02 @ 17:24:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback