Bekantas bekanta..

image109Läste ut Bekantas bekanta av Mats Strandberg idag.

Har en positiv bild av författaren sedan tidigare då jag läst hans bok, Jaktsäsong som bjöd på många skratt.  Titt som tätt brukar jag även läsa Strandbergs krönikor i Aftonbladet söndag och finner dem riktigt underhållande. Har även varit inne och kikat på hans blogg någon gång.

Men måste säga att jag blev lite besviken. Tyckte inte att bekantas bekanta var lika rolig som Jaktsäsong.

Handligen utspelar sig i Stockholm på 90-talet. I centrum befinner sig Daniel, en homosexuell transa. Runt omkring honom finns hans syter Lily, småstadstjejen som vill bli känd till varje pris. Samt bästa kompisen Camilla,  föredetta fotomodell som kommer tillbaka till Stockholm från New York på jakt efter kärleken.

Är ju så pass gammal att jag minns en hel del från detta årtionde! En hel del i boken väcker verkligen nostalgikänsla. Speciellt eftersom varje kapitel är döpt efter låtar som var inne när det begav sig, som Roses are red och Rythm is a dancer.

90-talet förknippar jag mycket med Aqua Limone tröjor, Berverly Hills 90210 och i smyckesväg hårda plastnappar som man hängde runt halsen i ett snöre. Fashion! Vissa saker känner jag inte alls igen från boken men det är klart, avståndet mellan Ulricehamn och Stockholm är stort och säkert var det ännu större ifråga om trender och vad som var inne, innan internet fanns.

Ibland känns det inte som handlingen stämmer riktigt överrens med sanningen. Tror att Strandberg har bakat ihop händelser och trender till sin egen version av denna era.

Men jag tycker ändå att boken är helt klart läsvärt, speciellt om man vill ha en riktig nostalgitripp och få en inblick i hur Stockholm och kändisvärlden såg ut på 1990-talet.

Elvira!

image108

Välkommen till världen Elvira. Mitt lilla kusinbarn. Längtar tills jag får träffa dig!

week..end..

Ja tyvärr är ju helgen redan över och det är måndagkväll. Har jobbat fram till sju idag. Segt. Men har en mysig helg att tänka tillbaka på som tur är.

Jag och Henrik fick en gratis överraskningshelg i Göteborg kan man säga eftersom vi på torsdag kväll fick fråga om vi villle låna Henriks brors lägenhet över helgen. Enda "betalningen" var att vi skulle köra ner en minibuss till dem. Det var dock lättare sagt än gjort eftersom det ösregnade och blåste stormvindar på vägen ner!

På fredagkvällen så var vi ganska trötta. Promenerade runt lite i området och spanade in omgivningen, köpte med oss indiskmat och åt den till Lets dance.

På lördagen började vi dagen med färska frallor och ananasjuice sedan tog vi en promenad in till stan. Det var en bit att gå men vi passade även på att kika in i fiskekyrkan på vägen dit. Lite shopping blev det oxå. En väska. På kvällen blev det grekisk mat till melodifestivalen.

På söndagen var vi en sväng på sjöfartsmuseet. Det var ganska tråkigt faktiskt.Ännu tråkigare var att Henrik gick in gratis eftersom det var gratis under 25 år! Jag fick alltså säga: -En vuxen och en ungdom i kassan.
Jaja..så är det när man är tillsammans med en yngre man..haha..Tur att jag livade upp mig med lite mer fynd när vi gick på ytterligare en vända på stan. Blev en klänning, en duk och en sjal från Indiska, Bekantas Bekanta av Mats Strandberg och kunde såklart inte låta bli att köpa en liten present till Elvira!


Göteborg..

Blir helt oväntat en Weekend i Göteborg!

Ska bli kul :) Blir spännande att se vad vi hittar på i storstaden...