sko rätt!

Hittade dessa peep-toe skor när jag och Henrik passade på att springa in på Scorette. Vi var nämligen på väg till Henriks föräldrar för att titta på världens minsta och gulligaste lilla fölunge :) Får inte glömma kameran nästa gång vi är där! Han är verkligen mini!

Blir nog dessa skor i morgon då det är tjejfest/utekväll :) Ska bara komma på vad man ska ha på sig på resten av kroppen oxå!

image182

Mitt i en småstads jungel..

Kaos! Felparkerade bilar så lång ögat kan nå, köer in och ur butiken, och människor överallt. Vad har hänt? Har en superstjärna siktats i Ulricehamn? Eller är det gratis utdelning av plattskärms tv-apparater?

Nej, bättre upp än så! Netto-lågprisbutik hade invigning idag. Köp 3 kg kaffe för 45 kr, billig kyckling eller frukt. Jag och Henrik är inte sämre småstadsbor än att vi var där och kollade läget. Men vi orkade inte stå i den milslånga kassakön så åkte till Ica för att handla istället. Bara på vägen till bilen stötte jag på tre kollegor.

Frågan är behövs det verkligen Ica, Willys, Coop, Lidl och Netto här? Av att dömma på folkmassan vi såg idag så är svaret på den frågan, Ja!

Hallonbäcken...


"om mitt liv tidigare varit ett minfält är det nu en öppen krater. "

"Fotbad och bubblor som genomskinliga kobbar i det bara vattnet, vintoddy som får mina tankar att flyta runt på en vindstilla himmel.

Citaten är hämtade ur Hallonbäcken av Lina Forss. Har faktist inte betsämt mig om jag gillade boken eller inte?

Detta är en vacker historia om Timmy, Timotej en 24-årig tjej uppväxt i de fina salongerna på Östermalm. Hennes vardag skiftar mellan bjudningar i de fina umgängeskretsarna och jobbintervjuer i lågkonjunkturens 90-tal. Men även i de fina kretsarna stöter hon på lögner, svek och hemligheter. Timmys mamma har nyligen gått bort och det är bara en i raden av tragedier som drabbar henne. Men där finns även glädjeämnen som när hon träffar den storväxte och charmiga Oden. Är han svaret på det hon söker och saknar i sitt liv? Eller är det bara början på en lång resa?

Språket är utrycksfullt, nyskapande och målande. Men på något sätt griper det inte tag i mig. Det är mycket i historien som jag inte får grepp om, och mycket som måste läsas mellan raderna. En av anledningarna till att jag inte greppar boken kan vara att jag inte läst Vildängel, Forss självbiografiska debutroman, som fokuserar på Timotejs barndom. Istället för som i Hallonbäcken där handlingen kretsar kring Timotejs resa in i vuxenlivet.

image181

Purple Rain...

Det känns som om lila är en färg som antingen är inne eller ute. Jag har alltid gillat den färgen faktiskt. Minns att jag hade ett par lila jeans som liten. Inget jag skulle bära idag dock ;)  Efter att inte ha burit något lila plagg på år och dar så blev det en lång top från Vero Moda som jag hittade på lunchrasten idag. Kände att det var dags att satsa på den fina färgen igen :) Sedan matchar den ju så bra till de vackra syrnérna som sprider väldoft i vårt kök.

image179

image180

Rom, London eller Paris?

Genom Buzzador har jag chansen att få en gratis flygresa till London, Rom, Amsterdam eller Paris!


Gör tio köp och få en flygresa!

Ansök om Citi Travel Pass, så får du en flygresa när du gjort dina tio första köp

- summan spelar ingen roll. Det enda krav Citibank ställer är att du gör dina tio inköp

inom 60 dagar från och med att du fått kortet*. När du gjort det får du ett bokningsformulär

hemskickat. Här anger du tre alternativa resmål av; Rom, Paris, London, Amsterdam eller Barcelona.

Jag ska verkligen försöka handla de där 10 gångerna på två månader för vem vill inte ha en gratis flygresa! Frågan är bara vilken stad jag ska välja? Har ju besökt dem alla. Men de är ju så fantastiska storstäder allihop. Kanske lutar det åt Rom eller Paris för de skulle jag verkligen kunna tänka mig att återvända till.


Elviras dag!

I lördags var vi på namngivning för mitt kusinbarn. Namngivning har man istället för ett traditionellt dop i kyrkan. Istället fick Elvira sitt namn hemma på Hjortåsen.

Hennes dag inleddes med tipspromenad med frågor bland annat om namnet. Sedan skålade vi för lilltjejen, åt sommrig buffé och planterade ett träd till hennes ära. Under kalaset fick alla gäster skriva i en bok så att Elvira kan läsa alla gästernas hälsningar till henne när hon har blivit stor. Vilken härlig och fin dag det blev, med många fina minnen som Elvira kan glädjas åt i framtiden.


image177


image178

Indiana Jones

Mannen, med stor M, som vi alla minns från barndomens äventyrsfilmer är tillbaka.

Hatten och piskan sitter på plats och allt är som förr. Jag, Henrik, Jenny och Christian var och tittade på filmen i söndags. 

Filmen utspelar sig 1957, det kalla kriget är ett faktum och Ryssland är den nya fienden. Det ligger i Indys händer att stoppa ryssarna från att ta över herraväldet i världen. Detta genom en vild kapplöpning för att hitta en mytomspunnen forntida artefakt som ger oanade krafter. Spåren leder till Sydamerika, bortglömda gravvalv och till en legendarisk förlorad stad.

Berättelsen är en klassisk äventyrsflm och tempot är verkligen högt. Det finns knappt en lung sekund. Vad jag däremot tyckte var negativt var att mycket kretsade kring övernaturliga sience fiction inslag. Ett försök att mordenisera historien om äventyrlige arkeologen?

image175


Stjärna full på scenen...

image174 

Denna rubrik och följande artikeln kan läsas i dagens aftonbladet.


"den kände artisten var så berusad att han inte kunde stå på benen.

Han föll i golvet - och framträdandet fick avbrytas.

- För jävligt, säger arrangören.

Showen ägde rum i en svensk småstad i helgen."

Gissa vilken den svenska småstaden var. Jojomensan ;) visst var det Ulricehamn. Mamma och pappa var faktiskt på den omskrivna konserten. Men däremot undrar jag över ordet stjärna i rubriken. Mannen i fråga är inte en person som jag har hört talas om tidigare. Om jag har förstått det rätt spelar han mest blues musik. Är någon ändå intressedad av att veta vem detta är så går det att läsa på
www.ut.se


Nästa sak på min lista..

image173

Fick två pocketböcker i namnsdagspresent. En av dem var Nästa sak på min lista av Jill Smolinkski.

June, en 34-årig skribent som inte har några speciella mål i livet, är med i en bilolycka då hennes passagerare avilder. Passageraren heter Marissa och June har precis lärt känna henne. I sin handväska har Marissa en lista på mål som hon ska ha uppfyllt innan hon har fyllt 25 år. Bland punkterna på listan finns vågade mål som att kyssa en främlign och gå utan behå, inspirerande mål som att springa ett 5 km`s lopp och nästan omöjliga mål som at förändra någons liv. Eftersom June känner sig skyldig till Marissas död så bestämmer hon sig för att själv klarar av alla saker på listan.

Boken var helt ok som kvällsunderhållning. Den är en i mängden av chick-lit, varken sämre eller bättre än de flesta. Men en sak som var intressant med boken var att den kretsade kring en lista med mål som man vill uppfylla. Har börjat fundera på hur min egen lista skulle se ut.

Med på den skulle iallafall vara:

Hitta mitt drömhus och flytta dit.

Hitta ett fast jobb som jag trivs med.

Besöka alla världsdelarna

Hur skulle din lista se ut?


99 :- kronors fynd..

image172

Den här tunikaklänningen kostade bara 99:- på rean..så den fick följa med på köpet ;)

kunde inte låta bli..

att klicka hem den här söta marina toppen från Ellos.

Finns även i röd/vit.


image171

Söta koppar!

image170

De här söta kopparna skulle jag gärna lägga beslag på! 
Kopparna är ju perfekta till sommarfikat ute i bersån (om jag nu
hade haft någon vill säga) med färskmalet rykande kaffe i
och en bit jordubbs paj kanske.

Kopparna finns hos Rusta. Måste kika in där om
jag har vägarna förbi.

slapparsöndag..

Efter en fullspäckad vecka var det riktigt skönt att ha en lugn söndag.

Förmiddagen ägnade jag och Henrik åt hemmasysslor. Jag strök en jättehög med stryktvätt och Henrik röjde ur lite kläder. Sedan torkade jag ur garderoben. Skönt att för en gångs skull ha energi till sånt.

Vi var bjudna på middag hos Henriks föräldrar. Fick jättegod mat trots att det var svamp i ;)

Kvällen tillbringade vi med att titta på What happens in Vegas med goda köttbullssmörgåsar till.

image169
Jack och Joy har aldrig träffats förr men vaknar upp efter en blöt kväll i Las Vegas och upptäcker att de inte bara gått och gift sig utan också tillsammans vunnit storvinsten på jackpot... samt att de inte står ut med varandra. Den ena fantasifulla jävligheten följer nu på den andra då de båda försöker komma ur äktenskapet och få pengarna för sig själva.

Jag tyckte att filmen var helt ok. Små rolig och gullig men jag hade nog väntat mig att den skulle vara utöver det vanliga, vilken den enligt mig inte var.


En fullspäckad vecka..

Ojoj..hela den här veckan har varit fullspäckad!

I måndags var jag och Jenny en sväng på Knalleland efter jobbet. Det blev allt lite shopping. Två klänningar för min del och leggnings. Även Jenny köpte en klänning och en kjol så nu har vi något att ha på oss nästa helg. När vi var på shoppinrundan fick jag ett oväntat samtal om ett jobb som jag sökt men inte trodde blev något av.

I tisdags slutade jag tidigt och skyndade mig hem för att tvätta. När jag skulle gå ner i tvättstugan upptäckte jag att det redan var någon som tvättade på min tid. Sådana saker kan göra mig riktigt förbannand! Även om jag är lugn till vardags kan en sådan sak få mig att gå i taket *skratt* Jag är en riktig liten kärring här i huset som skriver lappar när någon använder vår tvätttid eller parkerar på vår garageinfart..Därför skulle det vara underbart att bo i hus så man slapp sådana irritationsmoment och lappskrivning ;)
 
När jag äntligen hade fått igång en maksin så var det dags för en liten fika med Labbe. Sedan var hon snäll och följde med mig för att spana på skolan där jag har blivit erbjuden jobb. Efter den lilla åkturen åkte jag till Lidl för att handla glass till förskolans dag. Men det fanns inga glasspinnar så det fick även bli en tur till Ica. Kvällen avslutades med namnsdagskalas för Linnéa.

I onsdags jobbade jag till 17.00 men Ulla var snäll och lät mig gå lite tidigare för då var det dags för ett mer formellt besök på skolan. Träffade lärare och rektorn i det området.

I torsdags jobbade jag 12 timmar, mellan 7.30-19.30. Från 16 hade vi nämligen brandskyddsutbildning. Det var intressant! Vi fick öva på att släcka eld med brandsläckare men även med brandfilt på en docka. Gissa om jag var nervös när alla stod och tittade på när man skulle släcka. Tänk om man inte hade lyckats. Allt gick bra och nästa vecka är det dags för hjärt och lung räddning. När jag kom hem åkte jag och handlade och sedan bakade jag två nötpajer. Det blev en sen kväll innan jag var färdig. Speciellt eftersom jag skulle upp vid 5 i fredags.

I fredag städade jag lägenheten från golv till tak och satte in fräscha syrén och äppleblommor. Sedan kom familjen och kusinerna på försenad namnsdagsfika. På kvällen var jag helt slut och somnade ganska tidigt.

Idag lördag, har jag varit på Bryggan och fikat med Karin. Alltid trevligt att få en uppdatering om vad som har hänt sen senast :) Sedan åkte jag och Henrik på en liten biltur och stannade för lite lunch.  image168

Vår annars småtråkiga utsikt verkligen blommstrar så här års!

aa..grr..hmm..???

Beslutsångets värre!!

Det finns så många för och nackdelar att väga fram och tillbaka..Ett snabbt bestlut måste fattas..vilket är det rätta??

Stanna kvar eller gå vidare??

Ringer runt och rådfrågar hit och dit men i slutändan är ju ändå beslutet mitt att fatta, jag måste välja vad jag vill göra..

Men det är svårt!!!

Skam den som ger sig...

image166

Efter ändlöst sökande, letande och googlande hittade jag äntligen en återförsäljare av denna guidbok! Jag tycker att första klassens reseguider brukar vara väldigt bra och ville därför köpa en att läsa innan Florida resan men boken har varit stört omöjligt att hitta. Just reseguiden om Florida har nämligen varit slut på de vanliga online-bokaffärerna som Adlibris och Bokus. Men så idag hittade jag faktsiskt guiden på ett ställe. Nämligen helt otippat hos lantmäteriet! Hoppas att boken kommer som utlovat i början på nästa vecka :)

En tavla i trafiken...

image165
Den här tavlan köpte Henrik på ikea idag. Det var ett impusköp eftersom vi egentligen skulle ha en hylla till datarumet. Men det blev en tavla istället. Den är stoor. Upptar en stor del av väggen. Men datarummet har verkligen sett tråkigt utan innan så det behövde livas upp lite.

Nya sneakers...

Så här fina sneakers köpte jag idag. Är helnöjd med dessa som jag hittade på Nilsons efter en hel massa letande i skoaffärerna i A6.

image163 


Det blev även lite annat shoppande på Vero Moda. Där hittade jag tre olika toppar och en kjol.

Maj!

Hmm..känner att jag inte har hängt med riktigt..april är ju över för längesedan och vi är nu i början på maj!

Det har varit underbart att vara ledig i fyra dagar. Dagarna flyter ihop så kan inte riktigt hålla isär när jag har gjort vad. Men lite av vad jag har hittat på är : klippt mig, blivit utbjuden på lunch av lillasyster och C, haft drink och filmkväll med Labbe, varit på fest med Henriks kompisar och blivit hemskjutsad i en skåpbil..en riktigt annorlunda hemfärd.

Fast det är precis i början på månaden så känns det som om hela maj är uppbokad. Jobbmässigt så har vi två utbildningar: Hjärt och lung-räddning och brandskydd samt en föreläsning om läroplanen på fickan. Vi har även möte nästa vecka och så ska vi försöka hinna med och gå ut och äta tillsammans.

Nästa vecka ska jag även gå på Tingsholmskörens vårblandning.

Måste ju spara pengar till Florida men har redan shoppat en hel del och mer lär det bli. Måste bland annat köpa presenter till Henriks mammas födelsedag, morsdag och mitt kusinbarns namngivning. Men det är ju så roligt att shoppa presenter :)

I slutet av maj eller början på juni ska vi även planera in en helg vi stugan vid kusten med vänner. Det blir 3:dje året i rad som vi åker tillsammans. Det brukar vara jättemysigt att grilla, slappa , sola och sitta på stranden vid havet med lite medhavd matsäck :)

These are a few of my favorite things..

image159

image161

image162


3 av mina favoriter hemma hos oss :)

rolig post i lådan..

image158

Fick hem ett så här fint gratisprov i brevlådan. LdB FACE Skin Tonic (25 ml) för torr/känslig hy och Face Creme
(5 ml) för normal/blandhy!


I tre enkla steg rengör, återfuktar och vårdar LdB FACE ditt ansikte. LdB FACE finns för normal/blandhy respektive torr/känslig hy. Den välbalanserade mixen av vitaminer och mineraler gör din hy mjuk och frisk.

Ska bli spännande prova en produkt som jag inte har använt tidigare.