Hallonbäcken...


"om mitt liv tidigare varit ett minfält är det nu en öppen krater. "

"Fotbad och bubblor som genomskinliga kobbar i det bara vattnet, vintoddy som får mina tankar att flyta runt på en vindstilla himmel.

Citaten är hämtade ur Hallonbäcken av Lina Forss. Har faktist inte betsämt mig om jag gillade boken eller inte?

Detta är en vacker historia om Timmy, Timotej en 24-årig tjej uppväxt i de fina salongerna på Östermalm. Hennes vardag skiftar mellan bjudningar i de fina umgängeskretsarna och jobbintervjuer i lågkonjunkturens 90-tal. Men även i de fina kretsarna stöter hon på lögner, svek och hemligheter. Timmys mamma har nyligen gått bort och det är bara en i raden av tragedier som drabbar henne. Men där finns även glädjeämnen som när hon träffar den storväxte och charmiga Oden. Är han svaret på det hon söker och saknar i sitt liv? Eller är det bara början på en lång resa?

Språket är utrycksfullt, nyskapande och målande. Men på något sätt griper det inte tag i mig. Det är mycket i historien som jag inte får grepp om, och mycket som måste läsas mellan raderna. En av anledningarna till att jag inte greppar boken kan vara att jag inte läst Vildängel, Forss självbiografiska debutroman, som fokuserar på Timotejs barndom. Istället för som i Hallonbäcken där handlingen kretsar kring Timotejs resa in i vuxenlivet.

image181

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback