En stressig fredag och en fullspäckad lördag...

Igår stängde jag på jobbet. Det är så segt när man är själv med ett barn i nästan två timmar. Det var fredagkväll och såklart kom dessutom barnets förälder 20 min sent. Då satt jag och barnet redan påklädda i hallen och bara väntade. Fick en halvlam ursäkt som jag svarade med en kall blick. Tycker inte det är respekt när man är så sen en fredagkväll utan att ha ringt eller har någon anledning. Inte bara att fredagen blir så kort utan man blir ju även orolig att det har hänt något på vägen.

Efter jobbet skyndade jag hem och hoppade in i duschen. Det var nämligen bartömning på hotellt som har bytt ägare. Det blev en snabbdusch och sminkning innan vi skyndade vidare på förfest. Jag var ensam tjej med ett ganska stort gäng grabbar. Men det var riktigt kul faktiskt. Det skulle ha varit jättebilliga priser i barnen. Men det märkte vi inte av. I annonsen stog det även att ett liveband skulle spela. Livebandet var en trubadur. En väldigt duktig sådan som tur var. Kommer inte ihåg vad han heter. Men enligt min kusin som också var ute och slog klackarna i taket så kom han bland de 40 bästa i idol och spelar i ett band som heter state of drama.

Träffade några tjejkompisar på hotellet också annars hade nog kvällen blivit lite väl grabbig.

Henrik hade köpt en väldigt fin cider från Herrljunga till mig. Lila burkt med en massa blommor på.

Lördagens planer är:

Rosa bandet auktion på torget med lilllasyster och kanske en fika efter auktionen.

Åka och kika på nyöppnade Expertbutiken i stan.

Eventuellt åka och hälsa på L&H i deras nya jättemysiga lilla torp. Dricka
kaffe och mysa framför kakelugnen.


Minnen...

Stod bland frysta grönsaker i en mataffär.

Kände blickar och att någon iaktog mig.

Lyfte min blick från frysdisken och mötte ett par isblå ögon. Under några sekunder
virvlade minnen runt av en rykande het kopp te, så varm att läpparna brändes på koppen,
en sen påskafton, för längesedan.

Slog bort blicken och lät minnena vara just minnen.
 
Gick till kassan med mina varor.


Onsdag...

Idag var det faktiskt en riktigt bra dag på jobbet.

Jag hade barnen själv idag tillsammans med en vikarie. Började med lite älgtema på morgonen. Det kändes som ett aktuellt tema eftersom älgjakten pågår förfullt  ute på landet. Vilket innebär att vi inte kan gå till skogen med barnen. Sedan hade vi sagoläsning, sång/musik och fri lek.  Stannade kvar en stund på jobbet och donade lite efter att jag hade slutat.

Sedan åkte jag hem och fick kaffebesökt då en vän kom förbi. Vi pratade och promenerade. Passade på att köpa lite kvällsmat/frukost på promenaden.
 
Har även rensat ur min garderob och byrå. Det blev två påsar med kläder som ska slängas/skänkas bort. Skönt! Även om jag har lite beslutsångets när det gäller att slänga kläder. Man vet ju aldrig när man kan få användning för dem...kanske behöver just de byxorna när man till exempel målar..men hur många gånger har jag målat i mitt liv? Bha!

Nu ska jag mysa lite med tända ljus, te och skorpor framför bonde söker fru.

Måndagsmys...

I måndags slutade jag tidigt och passade på att städa lite i lägenheten.

På eftermiddagen gick jag och Labbe till Torgstallet och fikade. Det blev en ljummen pasta sallad med lax som vanligt för min del. Efter fikat gick vi hem till henne, läste tjejtidningar, löste korsord, åt choklad, tände ljus och bara pratade hela kvällen. Det var riktigt mysigt. Kvällen gick fort och vid 23-tiden kände jag att det var dags att gå hem om man skulle orka upp till jobbet nästa dag.

Nu är det kolsvart ute och jag fasar för att ge mig ut i mörkret och regnet. Idag står det språksamling, boklån och sagoläsning på programmet. Måste även planera för morgondagen då jag har förskoleklassen ensam.

Ha en bra dag!


Överraska...och överraskad...

I helgen har det blivit två turer till Göteborg. Första resan var i fredags då jag åkte och hämtade Henrik,  som hade varit på kurs. Var lite nervös när jag åkte iväg eftersom jag är ovan vid att köra och hitta i staden. Men det gick jättebra tack vare en lånad Gps. Vilken bra uppfinning det är! När jag hade hämtat honom på hotell och konferensanläggningen,Arken, åkte vi och mötte upp Henriks bror R, för att hämta nyckeln som vi behövde till nästa tur till Gbg.

I lördags blev det först en sväng på stan här hemma. Jag och Jenny ordnade presenter till mamma som fyllde år. Vi ska bland annat bjuda ut henne på restaurang. Ska bli mysigt!  Innan mammas kalas hann jag även att dricka kaffe och klappa hundarna hemma hos henriks föräldrar. Henrik var inte med på kalaset utan firade sin 25-årsdag med vännerna. Vi firade honom med familjen i tisdags. Av mig och familjen fick han en digital systemkamera och en fotobok. Det ska bli roligt att lära sig att fotografera med den. Man kan ju ta fantastiskt vackra bilder med en sådan kamera. När jag kom hem från mammas kalas var vännerna kvar. Jag satt och pratade länge med L&H.R de är verkligen underbara mäniskor. Eventuellt ska jag åka ut och titta på deras nya hus i veckan. Det ska bli spännande.

I söndags var det som sagt dags för nästa tur till storstaden. Henriks brors sambo fyllde år och för att överraska henne hade vi tillsammans med hennes familj dukat upp med kalas och gömt oss i lägenheten. Hon blev riktigt överraskad. Men bjöd på en egen överraskning!  R hade friat i helgen och de hade förlovat sig! Väldigt roligt för R & E. Förhoppningsvis dröjer det inte så länge tills det stundar bröllop!


Flyga DrakeDen senaste bok jag läste var Flyga drake av författaren Hosseini, Khaled.

Jag har tidigare läst tusen strålande solar av författaren. Båda böckerna är väldigt välskrivna och tar med läsaren till ett samhälle utan inblick och som vi annars var och kanske fortfarande är utestängda från, nämligen de samhälle som män,kvinnor och barn levde i under talibanstyret i Afghanistan. 

Amir har en trygg och lycklig barndom då han växer upp med sin pappa, som har det gott ställt och är en mycket aktad man i Kabul. Pojken växer upp tillsammans med Hassan, som är son till pappans tjänare. De båda pojkarna leker tillsammans och Hassan står alltid vid Amirs sida och skyddar honom till varje pris. När Amir en dag får chansen att återgälda Hassans totala lojalitet så sviker han honom istället.

När sovjet invaderar Afghanistan flyr Amir och hans pappa till Califonien. Amir tror att han kan lägga sitt svek mot Hassan bakom sig men minnet är alltför starkt. Tillslut kan han inte tränga undan sanningen. Han måste återvända till det krigsdrabbade landet och göra upp med sitt förflutna en gång för alla.

 Genom Amirs återvändo till Afghanistan får vi ta del av alla de fruktansvärda brott mot de mänskliga rättigheterna som begicks under detta terrorvälde. Tänk dig att sitta på en fotbollsmatch på en stor arena med tusentals åskådare. Alla spelarna är klädda i heltäckande kläder, du får inte jubla eller ropa under matchen för då blir du misshandlad. Pausunderhållningen är fångar som förs in på planen och stenas till döds för brott som otrohet eller stöld. 

Människorna har inte mat för dagen, kvinnor vars män avlidit  tvingas att lämna sina barn på barnhem eftersom de inte får arbeta och försörja sig enligt sharia lagarna. 

Den fängslade historien fick mig att relatera till mitt eget liv. Tänk hur många gånger jag bryter mot dessa hemska påbud som skulle leda till hårda straff varje dag. Genom min klädsel, att jag kör bil, jag arbetar och försörjer mig själv,  jag lever tillsammans med en man utan att vara gift,  jag går utan för hemmet utan manligt sällskap. Ja listan kan verkligen göras lång på alla dessa "brott" i vårt västerländska liv.  

Jag rekomenderar verkligen den här boken som handlar om kärlek, heder, skuld, fruktan och försoning. Boken bjuder på intressant, lärorik och gripande läsning och när man väl har tagit steget in i den här världen kan man inte släppa historien förrän sista sidan är läst.


 


Tills dess din vrede upphör...När jag äntligen tog tag och började läsa Åsa Larssons senaste deckare-Tills dess din vrede upphört, som har legat ett bra tag på sängbordet, ja då kunde jag inte lägga den ifrån mig. Jag tycker verkligen om sättet Åsa skriver på. Hon har ett vackert språk fullt med liknelser och metaforer. Hennes sätt att skriva gör att man ser människorna och miljön i historien framför sig och det blir en läsvärd upplevelse.

Boken är en fristående fortsättning på historien om Rebecka Martinsson som återvänt från Stockholm till sin barndomsstad, Kiruna, och nu arbetar som åklagare i dessa kalla och mörka trakter.

Bokens inledning fångar genast greppet om läsaren och tar dig med under ytan av den tjocka isen, där två dykare kämpar för att få luft och komma upp ur det isande vattnet. Men någon har täppt igen vaken och det är omöjligt. Man känner  ungdomarnas panik när de inte kan ta sig upp utan slutligen drunknar i mörkret och kylan.

Vem är det som täppte igen vaken och varför? Vad är det för gammal hemlighet som ungdomarna har kommit på spåren? Och vem är beredd att mörda för att hindra att hemligheten kommer ut?

Förvirrad och glömsk..

Antagligen har jag mer tankar i huvudet just nu än vad det får plats med i min lilla skalle.

När jag kom hem idag och skulle låsa upp dörren upptäckte jag att jag hade glömt väskan med plånbok och nycklar på jobbet. Det var bara till att sätta sig i bilen igen och åka över fyra mil extra för att hämta väskan. Suck!

När jag äntligen kom hem och skulle dricka kaffe var jag nära att ställa kaffekoppen i kylskåpet.

Förutom alla förvirrade misstag så har det varit en ganska bra dag på jobbet. Det var strålande solsken och härligt höstväder. Vi hade skoljoggen på skolan och jag skötte vätskekontrollen och delade ut vatten till alla de små kämparna.

Tisdagstoner...

Hade helt glömt av att den här låten var med i melodifestivalen! Men blev påmind om det när jag såg på ett program om tävlingen i helgen. Mysig låt iallfall..
http://www.youtube.com/watch?v=dLbWak32QEI

summering av helgen till toner av gittarackord..

Har ytterligare en gång fått nya grannnar. Det byts hyresgäster i huset lika ofta som man byter underkläder. Nästan iallafall ;) Nya grannarna är ett hårdrockspar. Killen verkar vara musiker för just nu skriver jag till tonerna av hans gittarspelande.

I  fredags slutade jag tidigt, vilket var skönt eftersom jag hade en del att ordna med innan mina gäster skulle komma.

Gästerna var två kollegor från mitt förra jobb. Under kvällen blev jag nästan nostalgiskt och tänkte att oj så jag saknar de små guldkornen till barn och den härliga, skämtsama stämingen vi hade tillsammans mellan barn och vuxna.

Vi åt paj, drack rödvin och tittade på mina kort från Usa. Jag fick helt fantastiskt fina blommor från mina vänner. Tack snälla!

I lördags följde jag med lillasyster och köpte gardintyg till hennes nya lägenhet. Hon hade tur och hittade jättefint tyg till alla rummen. Vi var i Affärn i Borås. När vi gick omkring bland alla fina, glänsande, sammetslena tyger önskade vi båda att vi kunde sy. Så roligt det skulle vara om man kunde få ett plagg precis om man har tänk sig. Men tyvärr sträcker sig mina sömnadskunskaper till att sy in en knapp.

På lördag kvällen hyrde jag och Henrik två Irene Huss filmer. Henrik har sett den senaste i raden om den kvinnliga polisen. Den var visst väldigt bra och jag funderar på att hyra den och titta på själv. Dessa två filmer var helt ok oxå.

I söndags var vi och fikade hos syster och Christian. Sedan åkte vi till Borås, gick på bio och åt thaimat tillsammans med en vän/granne. Det blev en trevlig avslutning på helgen.

Måndagsmelodi...http://www.youtube.com/watch?v=gKXcHEHm0ps


Älskar att nynna med i den här låten i bilen på väg till jobbet! Då vrider jag upp volymen och sjunger för full hals. Låten av irländska Amy Macdonald påminner mig verkligen om Irland, den grönskande naturen, öppna landskapet och mörkt öl i stora glas på de små murriga pubarna
Just nu är det så skönt att det tar en stund innan jag är hemma. Då hinner jag rensa skallen på alla tankar kring jobbet och kan lämna funderingarna kvar på vägen som susar förbi, och höstlöven som sprakar i alla klara färger utanför rutan, så jag slipper de följa med mig hem när jag stänger dörren och tar av mig skorna.