Tills dess din vrede upphör...När jag äntligen tog tag och började läsa Åsa Larssons senaste deckare-Tills dess din vrede upphört, som har legat ett bra tag på sängbordet, ja då kunde jag inte lägga den ifrån mig. Jag tycker verkligen om sättet Åsa skriver på. Hon har ett vackert språk fullt med liknelser och metaforer. Hennes sätt att skriva gör att man ser människorna och miljön i historien framför sig och det blir en läsvärd upplevelse.

Boken är en fristående fortsättning på historien om Rebecka Martinsson som återvänt från Stockholm till sin barndomsstad, Kiruna, och nu arbetar som åklagare i dessa kalla och mörka trakter.

Bokens inledning fångar genast greppet om läsaren och tar dig med under ytan av den tjocka isen, där två dykare kämpar för att få luft och komma upp ur det isande vattnet. Men någon har täppt igen vaken och det är omöjligt. Man känner  ungdomarnas panik när de inte kan ta sig upp utan slutligen drunknar i mörkret och kylan.

Vem är det som täppte igen vaken och varför? Vad är det för gammal hemlighet som ungdomarna har kommit på spåren? Och vem är beredd att mörda för att hindra att hemligheten kommer ut?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback