Den man älskar ...Den man älskar, älskar man?

Om det ändå vore så enkelt. Men alla som är eller har varit i ett förhållande vet att känslorna går upp och ner. Ibland är det inte så långt mellan kärlek och hat.

Ellen Dempsey är tjejen som har allt: En lägenhet i New York, och en framgångsrik karriär som fotograf. Hon är lyckligt gift med sin kärleksfulle make och tillika jurist, Andy. Men även hos den som på ytan har "allt" kan det saknas något.

Kärleken till Andy sätts verkligen på prov när minnen från det förfluta gör sig påminnda. Ellen stöter genom en slump på sin första och största kärlek, Leo. Leo, som Ellen aldrig fick ett riktigt avslut med och Leo som hon älskade av hela sitt krossade hjärta. Mannen som är allt det som Andy inte är, spännande : på gränsen till farlig och med många känslor som lurar under ytan.

" Men kanske bottnar allt i det. Kärlek, inte som en våg av åtrå, utan som ett val där man väljer att binda sig vid någon, oavsett vilka hinder eller frestelser som kommer i ens väg. Och kanske säger det mer om vad kärlek är när man gör samma val, om och om igen, dag ut och dag in, år efter år, än om man inte behöver göra några val alls" ( Den man älskar, E. Griffin s 350)

Gammal kärlek rostar inte eller gör den det när den utsätts för väder och vind?

Jag pendlade verkligen i vad jag tyckte om boken under läsningen, i allt från att tycka att den var lite långtråkig till att det var en av de bästa inom genren! Oavsett vad, så är det verkligen en bok med hög igenkänningsfaktor! Man känner precis igen Ellens känslorna och tänker men sådär är det ju verkligen, så där har jag också kännt/upplevt.

Boken är mycket välskriven och författaren: Emily Griffin, använder ett fantastiskt språk när hon beskriver känslor. Boken är inte som en dussinskriven "chick-lit" utan den får läsaren att reflektera och tänka efter utifrån sig själv, sina egna förhållanden, känslor och erfarenheter.

För visst är det väl så att man vet vad man har men man vet inte vad man får? ......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback