Dödligt villospår


(bild :www.bokus.se)

Cooper Sullivan förpassas till sina morföräldrar långt ute i vad han ser som rena vildmarken, en het sommar när föräldrarna reser på semester och ska försöka lappa ihop sitt trasiga äktenskap. Cooper saknar storstadens puls och ser inte alls charmen med den storslagna naturen, med höga berg och oändliga vidder. Har lär sig inte att uppskatta landskapet och vildlivet förrän han träffar på Lil Chance. Lil som har indianblod i ådrorna och som ser puman som sin andliga vägledare, lär Cooper bland annat att rida och campa ute i naturen. Cooper och Lil växer upp och den barnsliga vänskapen övergår till något helt annant..

Som vuxna påminns de ständigt om de långa varma sommrarna i South Dakota som de spenderade tillsammans, men de minns speciellt den fruktansvärda upptäckten av ett skändat lik som de gjorde som tonåringar. Trots att många år har gått sedan händelsen, sitter den djupt rotat och fallet förblir olöst.

Tolv år senare återkommer Cooper till stället där han spenderade så många sommrar, men som mordutredare vid New York polisen. Han får nytta av sitt yrkesval Lils vildmarksjour har utsatts för hot och skadegörelse och Cooper beslutar sig för att stanna och hjälpa till. Tillsammans börjar de ana att det går en mördare lös. En mördare med koppling till det förflutna och onaturlig instinkt inställt på Lil.

Dödligt villospår är en spänningsroman av Nora Roberts. Det bjöds på spännande och medryckande läsning i en storslagen vildmarksmiljö runt bergsmassiven Black Hills i South Dakota. Naturen är inte bara vacker utan även vild och farlig. I skuggorna i skogen lurar gömda hemligheter och hur ska man veta vem som är vän eller fiende? Helt klart läsvärd även om det inte var en av Nora Roberts bästa böcker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback