Elsas Mode


www.adlibri.se

För många år sedan, när bloggar var ett helt nytt fenomen och jag fortfarande var student , ramlade jag in hos Englas Showroom och Blondinbella. Jag upptäckte snart charmen med att både att läsa andras nätdagböcker och skriva en egen. Tänk då för många år sedan kunde man inte ana att bloggarna skulle bli en maktfaktor,  både inom media och modevärlden!

Elsa Gustavsson har nyss kommit tillbaka till Sverige efter att ha levt livet i New York. Men att flytta till Stockholm och slå sig fram är inte det lättaste. Speciellt inte när man kommer från Borås och inte har råd med de senaste Pradaklänningarna eller DKNY -väskorna som krävs för att bli en It-tjej! 

Elsa är inte den som ligger på latsidan utan hon bestämmer sig för att slåss med näbbar och klor för att få en plats i vip-elien, i modevärldens Sthlm. För att nå sitt mål startar hon en modeblogg. Bloggen blir dörren in till en värld hon alltid drömt om, där vip-inbjudningar till modevisningar, dater med snygga designerkillar och heta klubbnätter på Stureplan där champangeglasen klirrar i takt med musiken.

Jag tycke att boken var oväntat bra. Det var roligt att läsa en roman som utspelar sig i bloggvärlden! Även om författarspråket inte var det bästa så var handlingen rolig och underhållande. Man vill veta hur det ska gå för Elsa där hon trippar fram på sina LV-klackar matchat med falsk Chanelväska och Gina Tricotkläder!

"Elsas mode
är Sofi Fahrmans debut och den första boken i en trilogi om Stockholms modevärld. En fartfylld, spännande roman för alla som gillar att läsa om shopping, fest, kärlek, sex, inneställen och trender."  (www.adlibris.se)Blåbärssaft på min balkong

Smakerna av kall blåbärssaft och söt honungsmelon blandar sig i den varma sommarkvällen.

Jag och Jenny njuter av sommaren på min balkong.

Undra om det blir några bär på min planta så att det kan bli hemmagjord saft till nästa år?www.ica.se

Childhood

C-ykla. Mamma och pappa som springer bakom och håller i skaftet. Cyken är ommålad, ljusblå. De springer och springer, släpper taget. Vinden tar tag i håret och det rullar på bara utav sig självt!

H-ängmatta. Gunga sakta i vinden, ligga och tittar på molnen. De bildar roliga figurer. Elefanter, hundar, ja bara fantasin sätter stopp.

I-s. Kalla vintrar och varm choklad. Snön som glittar och skidorna som rusar ner för backen. Fortare och fortare!

L-ängtan till sommaren, till julklappar, till lata dagar. Tänk vad härligt att ha något att länga efter!

D-agis, minnen av att våga gunga högt, högt, att leka indianer, lera och vattenfärger att få leka och utvecklas med kompisarna.

H-em. Tänk vad skönt att få komma hem efter en lång dag i skolan. Att få slänga sig i soffan med en ostmacka eller stänga in sig på sitt rum med kompisar och fnittra och prata i timmar!

O-cean.Ligga och flyta på vattenytan, bada, dyka och simma i timmar och aldrig aldrig vilja gå upp!

O-
rd. Att få lära sig läsa. Bokstäver och ljud flyter samman till ord och meningar. Meningar blir till innehåll och fantastiska äventyr och berättelser.

D-römmar om framtiden. Vad ska jag bli när jag bli stor?

Jag är så tacksam över en fantastiskt barndom! Tänk att få lära sig cykla , dagdrömma i hängmattan eller sjunka ner i en bok i timmar.

Kanske kan ett armband från Childhood ge ett barn ljuva barndoms minnen!


Lånad från: www.childhood.se

Att resa sig ur aska?

Kan man resa sig upp när man har fallit till avgrundens djup?

Kan man resa sig upp när man har dykt ner i ett bottenlöst hav?

Kan man resa sig upp när man har tappat fotfästet?

Kan man resa sig upp när man har fallit i elden?

Ja! Klättra upp för berget!
Ja! Simma upp till ytan!
Ja! Snöra på dig skorna!
Ja! Släck lågorna och elden blir till aska!

Och glöm inte..att leva lite också..
Styrkan finns där någonstans, djupt, djupt inne!Dina färger smälter samman

Tänka, känna, andas, leva....

Det är mycket man ska klara av som människa!

Tänk att det virvlar runt så många olika känslor på en och samma gång i kroppen!

  • Gläde : För att jag har tillbringat en fantastisk helg hos min fina vän Johanna. En helg där vi umgicks, pratatade om livet, mindes. En helg där man kunde känna sältan hos räkorna och havet och hur blåsten slog i ansiktet. Vad bättre finns det än långa samtal över rykande, heta koppar med kaffe?
  • Kärlek: Minnet från Victoria och Daniels bröllop kommer länge att sitta kvar. Den kärleken som finns dem emellan går inte att ta miste på. Två hjärtan som äntligen fick varandra. Jag känner inte avundsjuka utan bara ren glädje när jag tänker på dem!
  • Chock: När jag körde hem från Fjällbacka såg jag plötsligt en man som stod och viftade med en varningstriangel. Han vinkade åt mig att sänka hastigheten och bara några meter längre fram fick det att vända sig i magen på mig. Två bilar hade krockat och kört in i mitträcket. En mamma stod och höll sitt barn krampaktigt i famnen. I framsätet gapade bilbarnstolen tom. Verkar som att änglarna vakade över både familjen och mig. Lite tidigare hade jag stannat till för att köpa en dricka. Var dessa minuter avgörande?
  • Sorg: Älskade fina mormor. En spillra finns det kvar av vad som har varit. En skräva, eller en glasbit där resten av flaskan saknas. Mamma berättade att du har ramlat och snart orkar inte kroppen kämpa längre. Sjukdomen sprider sig som ett gift i kroppen. Men vem vet..kanske väntar ljuset på andra sidan?