Det blödande hjärtat...

Visst låter det som titeln på en ovanligt sorgsam och vacker historia! Titeln luras lite grann eftersom "Det blödande hjärtat" faktiskt är en deckare, utsedd till bästa översatta deckaren 2009, och skriven av Andrew Tylor.


Bild: Bokus.se

Handligen utspelar sig i 1930-talets London. Lydia Langstone hittar sig själv stående utan för sin fars lägenhet på Bleeding Heart Square. Hennes föräldrar är skilda och hon känner knappt sin alkoholiserade pappa men Lydia har ingen annanstans att ta vägen än hans nedgångna och slitna lya. Lady Lydia är van vid ett helt annat liv, med tjänstefolk och vackra kläder. Tillslut är priset , att stå ut med misshandladel från sin grymme make, för högt att betala för lyxen och flärden, och hon bestämmer sig att hennes man inte ska få slå henne en gång till.

Men vad Lydia inte vet när hon flyttar in hos sin pappa är att Bleeding Heart Square är fullt av mörka gåtor. Vart har miss Penhow, den ensamstående medelålders kvinnan som äger huset tagit vägen? Varför står en mystisk civilklädd polis och bevakar området? Vad är det som gör journalisten Rory Wentwood så angelägen om att få kontakt med Miss Penhow? Och varför får Joseph Serridge, den som sist såg miss Penhow i livet, paket med ruttnande hjärtan skickade till sig?

Enligt legenden dansade djälvulen en gång på Bleeding Heart Square - och nu verkar återigen mörka krafter ha tagit över huset ...

Jag tycker att det var en annorlunda och välskriven bok. Den var mer en spänningsroman än en deckare. Miljön och karaktärerna var väl beskrivna och visst kunde man känna kylan från Londons kalla gator och de värmande kopparna av rykande hett te. Men historien är för långdragen och seg och det var lätt att tappa intresset och bläddra fram några sidor för att det skulle hända något. Intrigerna och handlingen var lite långsökta och invecklade. Positivt dock att det var en så udda handling som man inte hade läst förut!

Om Philippa Penhow inte hade gått till Bleeding Heart Square den januaridagen skulle du, och kanske alla andra också, ha levt lyckliga i alla sina dagar ...

Kommentarer
Postat av: Johanna

Bra?

Postat av: Alexandra

Sofia, jag utmanar dig i min blogg! :)

Kram

2010-11-04 @ 13:40:03
URL: http://alexandraclaesson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback