Skumtimmen
Julens ledighet har verkligen varit ett tillfälle att ladda batterierna och vila ut.
Jag har passat på att läsa mina julklappsböcker. Väldigt bra alla tre! Första boken ut som jag
vill rekommendera är Skumtimmen av Johan Theorin.

I äldre tider innan vi satt var och en vid våra laptops eller framför Tv:n samlades man i stugorna på det blåsiga Öland, just i den stunden när skymningen faller men ljuset fortfarande dröjer sig kvar. Då berättade de äldre kusliga historier om andar och väsen och annat småfolk. Någon som ofta dök upp i de lite mordernare skrönorna var Nils Kant. Mannen, som en gång satte skräck i en hel bygd. Men nu, död och begraven sedan länge.  

Trots detta finns det ändå de som säger sig har sett Nils Kant. Han påstås ibland vandra på det öländska alvaret i skymningstimman.

Sjökapten Gerlof Davidsson är en av de få som kan föra vidare historierna och skrönorna som han fick lyssna till som barn. En dag får han ett brev utan avsändare med posten. Brevet innehåller en liten pojkes sandal. En sandal som han känner igen som sitt barnbarn Jens lilla sko. Jens, som försvann för mer än tjugo år sedan en dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet på norra Öland, utan några som helst spår. I dagar och veckor letade familjen, polisen och frivilliga efter honom.

Gerolf och hans dotter Julia, som motvilligt återvänder till sin barndoms ö och sin åldrige far, upptar sökandet efter vad som egentligen hände med Jens den där heta sommaren för så många år sedan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback