Lata dagar vid havet...

Har tillbringat några dagar vid havet med min fina vän Johanna. När vi kom ner till stugan var även Lillasyster med sambo där.

Vi har promenerat vid havet, cyklat, ätit räkor, spelat minigolf och legat och pratat halva natten till ett dundrande åskoväder.

Var även en sväng i ullared. Duschcreme, tvål, deo och dyligt lyckades smita ner i min korg. Men är riktigt nöjd med min supermjuka filt till mysiga kvällar i soffan när hösten kommer och en fin blus för 99 kr :)

Ljuvliga sommar!
Ikoner..


Strålande pris, 29.50 på Lindex för detta fina armand med små Madonnaikoner på. Slog till på ett vitt men armbandet finns även i brunt och svart.


Ett litet snedsprång...

Är Denise Rudbergs deckardebut. Har tidigare läst hennes "chick-lit" böcker som storlek 37 och O.S.A. Men nu ger sig Rudberg in i en för henne helt ny genere. Elegant crime som hon kallar den. Det är kriminalhistorier i överklassmiljö, med tjusiga middagar och designkläder. På så sätt påminner genren om hennes tidigare böcker som också utspelar sig i bland de bemedlade i samhället, med makt, pengar, flärd och dekadens.


Läste på baksidan av boken att "Ett litet snedsprång" ska ingå i en deckarsvit som även SF har köpt filmrätterna till. Spännande!Finansman, Christopher Turin, hittas mördad utanför sin våning på Narvavägen i Stockholm. Marianne Jidhoff, nybliven änka och tjänstledig från sitt abete som åklagarsekreterare övertalas av sin chef att komma tillbaka och tillsammans den erfarna kriminalkommissarien Torsten Ehn ta sig an fallet. 

Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier...


Skört...

Livet är så skört, så skört.

Med tanke på händelserna i Oslo, men även här hemma, ta vara på de dina!


Inneboende...

Min nye inneboende tar sig friheter minsann ;)Oväntad...


Återkomsten
Loraine är en ung lovande konstnär i 20-talets England, med en begynnande karriär som skulptör. En dag får hon ett oväntat brev från en främlig, vars innehåll gör att Loraine måste skjuta upp sin karriär och resa till sitt hemland Australien. I det torra och karga barndomslandet är inte alla glada över hennes återkomst. Där väntar mörka minnen och hemligheter men även många nya spännande möten och glödande passion.  Favorit just nu...


Smått och gott

Var på en liten tur till Borås idag. Var ute efter något speciellt som det känns skönt att ha avprickat :)

Men det blev även en hel del annat smått som ögonskugga från Make-up store, foundation och makeup-pensel (Lancome) , örhängen (Glitter), samt en vit topp och en tunika från Gina Tricot.
Och icke att förglömma, något gott,  mat från Coop ;)

Konversation och kaffe

Har det blivit i veckan tillsammans med min underbara vän Labrini. Vi har promenerat och pratat, telefonerat och pratat och drucikt kaffe och pratat :) Tänk att fast man hörs i princip varje dag så finns det oändligt mycket att diskutera.

Idag drack vi kaffe på Bar Prego. Det är trevligt att det finns två relativt nyöppnade kafféer och ett nygammalt fik i Ulricehamn. Bar Prego och Format funkar ungefär lika bra. Format har däremot även fått alkoholtillstånd och ett glas rosé en varm sommarkväll är ju aldrig fel eller en varför inte en AW när man är tillbaka på jobbet. Vem vet kanske får med Anna dit i höst :)

Läste nyligen att "Kaffe är som kärlek. Man älskar det brunt, blont eller svart men utan undantag hett."  Det godaste kaffe jag någonsin har druckit är en Cappuccino på Kastrup. Mums!


Som gjutet...

Tänk att en vecka kan gå så fort!

Vad har jag gjort den första veckan på semestern egentligen? Det känns inte som jag har gjort någontig men nu när jag börjar fundera så är det lite grann i allafall. 

Rensat i röran och städat kök och badrum. Skönt att slänga ut gamla saker som man sparar på sig.

Cyklat, bland annat till Marbäck, hittat två kontroller på cykelorienteringen och ätit supergoda scones hos lillasyster.

Promenerat/joggat i skogen. 

Ätit god lunch tillsammans med mamma och mormor.

Bakat blåbärsmuffins.

Varit i Nässjö och dansat och i morgon blir det dans igen i Sandhem.

Gjutit i betong. Ska bli mycket spännande att se om krukorna blir lika bra som rabarberbladen :) 

Med undantag för att jag inte vet hur resultatet blev så kan jag säga att det är ganska lätt att gjuta krukor i betong. Skär loss ytterkanten på en liten Siaglasslåda och fyll den med sand. Blanda finbetong med vatten tills det blir en grötig massa. Man ska kunna rulla en kula av betongen, men den ska ändå flyta ut. Fyll ca två cm med betong i en stor Siaglasslåda. Lägg i den lilla lådan och fyll i med betong i mellanrummet som blir mellan lådorna. Håll fast den lilla lådan och skaka på dem. Ställ på jämnt underlag och plasta in. Sedan ska de torka i två dygn. Ska kika om jag hittar något fint att sätta på krukorna. Kanske lite mosaik eller liknande.
Kniven i hjärtat...

Äntligen har jag läst en roman av den omskrivne och debatterade författaren, Björn Ranelid. Fick pocketen Kniven i hjärtat av en kollega som verkade en aning tveksam efter att hon hade läst den.

Kniven i hjärtat handlar om David, en vanlig man, ingenjör, gårdsägare, make och far till  tre barn. David befinner sig dock på ett ställe dit de flesta av oss aldrig förhoppningsvis aldrig hamnar. Efter en fruktansvärd familjetragedi sitter han av en långt fängelsestraff. 

När du som läsare kommer in i handligen har David precis börjat få besök av sin sextonårige son Kasper, som han inte träffat sedan han fängslades för åtta år sedan. Kasper försöker genom att besöka sin pappa få klarhet i: Om det är möjligt att försonas med den människa som har förstört han och hans systrars liv?